Hétvégén elég érdekes dolog történt… Együtt ebédelt a családunk, vidáman, beszélgetve. :)

Család alatt értem: Nagymamám, Anyukám, Apukám és az új felesége, nővérem és a barátja, és én. Ez azért érdekes, mert 20 éve nem volt ilyen! És köszönhető Nekem, aki mindenkit összehozott újra, ez különösen jó érzés volt. Igaz, ez így nagyképűen hangzik, de megtörtént, és nagyon örülök az akkori döntésemnek.

A fenti sztori passzol egy idézettel a könyvből, amit most olvasok: Ízek, imák, szerelmek… vagyis Eat, pray, love mivel angolul olvasom. Néhány szóban a lényege, Liz, a New York-i írónő megviselő válása után 1 évig utazik, hogy újra megtalálja önmagát, a lelki békéjét, és Istent. Róma, India, és Bali az útvonal. Balin megismerkedik egy gyógyító asszonnyal, Wayan-nel, akinek van egy kislánya, Tutti. Ez az asszony szintén elvált, amit Balin nem igen preferálnak, így nagyon nehezen tudnak megélni, nincs saját házuk, csak bérelnek, és folyton tovább kell költözniük. A főszereplő Liz elhatározza, hogy segít nekik. Küld egy e-mailt a New York-i és más Amerikában élő barátainak, amiben leírja, hogy közeleg a születésnapja, és a szokásos csilli-villi szülinapi party helyett azt kéri, hogy adományozzanak ennek a nőnek, hogy tudjon venni házat. Kézről kézre jár az e-mail, és végül 18 000 dollár jön össze, amit nekiad Wayan-nek, hogy vegyenek házat belőle Balin.

Ennyi a rövid sztori. A vége pedig, hogy egy barátja, aki szintén adományoz, felhívja rá a figyelmét, hogy TUTTI (a kislány neve), olaszul azt jelenti, MINDENKI.

És a végét nem fordítom le, mert szerintem sokkal jobb angolul:

„So that’s the final lesson, isnt’t it? When you set out in the world to help yourself, you inevitably end up helping… Tutti.”

 

Ez a végső tanulság, nem igaz? Amikor nekilátsz a világnak, hogy segíts magadon, elkerülhetetlenül úgy fejezed be, hogy mindenkin segítesz.

Valami ilyesmi, biztos szebben is lehetne fordítani… :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vetesivarju.blog.hu/api/trackback/id/tr663085485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása