ötödikSally 2012.01.26. 11:34

...

Tegnap voltunk bulizni (3 indiaival) és azt mondja a szórakozóhely bejáratánál a nagydarab biztonsági őr, hogy útlevelet, vagy személyit. Megmutatták, de azt mondja a fickó, vegyék ki a tokból is, jobban megnézi. Akarom én is elővenni az útlevelet, rápillant: - No, no, it's all right.
No comment.

Vagyis van comment, ők is jól öltözöttek voltak, dolgoznak, mint az állat, napi 10 órát. Normálisabbak, mint sok helyi idióta. Van szerencsém most a barátom által jó néhány indiait ismerni. Sokan közülük rendszeresen küldenek haza pénzt, nagyobb összegeket. Sokkal komolyabban veszik a házasságot, mint mi európaiak. Persze ennek megvan a negatív oldala is, Indiában szokás még összeházasítani az embereket. Kap egy fényképet a lány, hogy ez lesz majd a férje. Ez igazán maradi dolog és biztosan sok olyan házasság születik, ahol valamelyik fél szíve szerint azt mondaná, hogy nem. Ettől függetlenül, akiket ismerek, és már megházasodtak, hűek maradnak és kitartanak a párjuk mellett. Soha egy rossz szót sem mondanak a másikra. Szeretik az embereket (sokkal szociálisabbak, mint például én), mindenkivel beszélgetnek, és nem agresszívak egyáltalán.

Szóval kapják be. Egyébként itt Máltán - mivel sok a bevándorló - elég erős ez a fajta hozzáállás. Az indiaiakkal szemben még nem is, de a feketéket kifejezetten nem szeretik. Teljesen máshogy beszélnek velük (pl. a szállodában), mint a fehérekkel. Ha két mosogató dolgozik együtt, egyik fekete, másik fehér, egyik sem több a másiknál, ugyanazt a szar melót csinálják, mégis a feketékkel folyton ordibálnak, máshogy mondják nekik, mit csináljanak, mint a fehéreknek. Persze, néha van alapja is, mert 1-2 elég bamba... De sokszor nincs. Eljöttek egy szegény országból, jobb élet reményében, gürcölnek, tényleg nagyon sokat dolgoznak, fizikai munkával, hogy kicsit jobban élhessenek. És kihasználják őket, a szar helyzetüket, hogy otthon nem volt lehetőségük tanulni... agyon dolgoztatják nem sok pénzért, és még üvöltenek is velük, mint a rabszolgákkal.

Ilyen a világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://vetesivarju.blog.hu/api/trackback/id/tr583839853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása