ötödikSally 2012.05.30. 21:50

:)

bababolt407758.jpgIgazán jó érzés, hogy milyen kedvesen reagálnak az emberek, ha megtudják, hogy valaki babát vár. Mindenki örül, mindenki gratulál. Mindenki ellát tanácsokkal... érdeklődik, felajánlja a segítségét. De tényleg. Bárki bármi rosszat is mond a mai világra (mert lehet is), vagy rosszat tapasztal, ilyenkor azért bebizonyosodik, hogy az eredendő jóság ott van mindenki szívében. :-)

Manapság, a vásárlói társadalomban, egyszerűen annyi mindent lehet kapni, hogy az ember már tisztára megzavarodik. Ahogy anyukám mondta, kicsit túl van már ez a dolog lihegve.

Egyek vitamint, folsavat, Calciumot, vasat, stb. Mert nem elég az ételeken keresztül. De nem elég egy fajta kismama vitamin, vegyek még külön ezt, meg azt... Jó persze, tudom, hogy a plusz vitamin mindenképpen szükséges, de mégis úgy érzem, hogy a gyógyszertárban is a százféle doboz közül kétszer annyit akarnak rám tukmálni, mint amennyi valóban szükséges. Mert ha nem eszed ez lesz, az lesz, amaz lesz.

Nem beszélve a többi dologról, sterilizáló, ilyen krém, olyan krém, százféle ruha, játék, és egyéb kellék, babakocsi és miegymás gyártó ezerféle kínálata... És mindezt úgy, hogy a baba úgy nő, mint a gomba, tehát teljesen felesleges a legdrágábbat megvenni, 1-2 hónap múlva már úgysem lesz jó semmire.

Mindenképpen jó, hogy az orvostudomány fejlődik, és manapság már minden betegséget meg lehet előre állapítani, kevesebb a szülésnél a probléma, satöbbi. De ahogy minden más, ez is üzlet már, a tájékoztatófüzetekben és mindenhol máshol azt sugallják a kismamáknak, hogy vásároljanak, vásároljanak.. mert könnyű megijeszteni egy kismamát, másképp majd nem fejlődik rendesen, másképp majd nem lesz biztonságban, ez a legjobb a másiktól baja lehet, csak ezt használd, mert a másik ezt meg azt okozza... 

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne figyeljünk oda eléggé. Olvassunk utána a dolgoknak. Vegyünk meg mindent, ami kell. De nem kell mindennek bedőlni, amit ránk akarnak sózni, csak azért, mert a termékeket árusító cégek kihasználják, hogy az ember mindent meg akar adni a leendő babájának.Tényleg nehéz átgondolni, hogy mi az, ami tényleg szükséges, és mi az, amit csak az erőszakos marketing miatt érzünk annak. De ebben (is) segíthetnek a szülők, tapasztalt anyukák...:)

A bejegyzés trackback címe:

https://vetesivarju.blog.hu/api/trackback/id/tr894556006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása