kovacskri 2010.09.29. 19:57

Francia barbi

Eldöntöttem, hogy mindenfélét írogatok ma, erre áramszünet után nem kapcsol vissza a modemem. Sötét minden led, beszéltem már az ügyfélszolgálattal is.:) Azt mondták, vigyem a jótállási jegyen található szervizbe. Még szerencse, hogy hasít a mobilinternet (komolyan, tök jó gyors):)

Tekintve, hogy takarékra vettem magamat, átmenetileg ez olyan könyves bloggá válik.

Kölcsön kaptam Vass Virág: Franciadrazsé című könyvét (http://www.nlcafe.hu/szabadido/20100927/vass_virag_francia_drazse_-_olvass_bele_a_konyvbe/), és muszáj leírnom, hogy borzalmas volt. Egy lány kimegy újságíró gyakornoknak Párizsba egy menő női magazinhoz, ott beleszeret a művészeti vezetőbe, aztán össze-vissza kavar mindent. Kémkedik a művészeti vezető barátnője után, és amit megtud, azt leadja a nagyfőnöknek… aztán összejön a palival, de az aztán dobja a régi nő miatt, aki a főszerkesztő. Így aztán hazajön nagy szomorúan, és szül egy gyereket annak a srácnak, akit akkor hagyott ott, amikor kiment Párizsba és szerelmes lett a franciába. Gyönyörű történet. Nagy vonalakban ennyi, és mindezt full rózsaszín könyvborítóval. Szégyen elővenni a metrón. Bele kell tenni mondjuk a Bűn és bűnhődés fedőlapjába, vagy becsomagolni egy Népszabadság lapba, ahogy némelyek szokták. Még úgy is jobb, mint ez a rikító rózsaszín, ami pont annyira értelmes belül, mint ahogy a külseje is mutatja. Komolyan van, aki egy húszéves nyomulós kis picsáról ír könyvet, és annak a munkahelyi kavarásairól, meg ármánykodásairól? És van, aki ezt pénzért meg is veszi... és van, aki kölcsönkapja és elolvassa?:)) Igaz, néhány óra alatt át lehet szaladni rajta, nem kell nagyon elmélyedni a sztoriban.

Ennél borzalmasabb már csak a metróban reklámozott Barbibébi lehet (http://www.storyonline.hu/hirek/barbibebi/25974/). Én már a srác, pontosabban az író arcától is megijedtem, amikor láttam a hirdetést. Nem feltétlenül kéne ezzel az arccal reklámozni a könyvet, bár lehet, hogy valakinek bejön, és szalad a boltba megvenni.

Azért hátha az Ulpius-ház kiadónak vannak normális könyvei is, mert ez mindkettő általuk került a könyvesboltok polcaira.:)

Viszont, csak hogy megvédjem a rózsaszín borítós könyveket, Stephanie Calman: Egy rossz anya vallomásai című könyve (http://www.libri.hu/konyv/egy-rossz-anya-vallomasai.html) jó! Igaz, csak félig rózsaszín a borítója. A gyereknevelésről sok humorral, öniróniával, a hibákról, amiket elkövetünk, és lehet, hogy kiderül, hogy nem is hibák… Viccesen elgondolkodtató. Nocsak, most kezembe vettem, és ebben a pillanatban látom, hogy ez is Ulpius-házas.

„Az új házunk földszinti vécéjében ücsörögve a faliújságokat böngészem. A currys receptek között, egy Krysta nevű nő hirdetése mellett, aki „takarításra és hasalásra” ajánlkozik, egy újságkivágáson akad meg a szemem. Ez egy karikatúra, amit egyszer a New Yorkerből vágtam ki, és egy tekintélyes külsejű, karosszékben üldögélő házaspárt ábrázol.

            Most, hogy a gyerekek kirepültek – mondja a férfi –, úgy gondolom, itt az alkalom, hogy időt szakítsunk a szexre.”

És rádöbbenek, hogy ez nem is olyan vicces, mint korábban volt.”

Ez egy idézet volt a könyvből (ha esetleg valaki nem jött volna rá magától…:).

Mára ennyit a könyvekről. Más meg nem lesz. Még a végén mobilinternet túlforgalmazásom lesz, és könyöröghetek jóváírásért az ügyfélszolgálatnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://vetesivarju.blog.hu/api/trackback/id/tr12333031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baum · http://reflektor.blog.hu 2010.10.12. 14:48:32

Ki a tököm az a Vas Virág?

Szóval, azt akartam mondani, hogy a linkeket illeszd már be a szövegbe, jobban néz ki úgy. Meg, hogy a Vonnegut könyvet kölcsönadhatnád :)

kovacskri 2010.10.12. 16:05:44

@baum: :)
Vass Virág újságíró, a Nők lapjában és még jónéhány más lapban is írogat, és újabban könyveket ír...
www.romantikusregenyek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=161

Nem tudom, hogy kell beilleszteni, majd segítesz?:)

Persze, odaadom!
süti beállítások módosítása